Nasza oferta

wiejski stół

Duże zainteresowanie naszymi wyrobami sprawiło, że stworzyliśmy specjalną ofertę wspaniałych wędlin na „Wiejski Stół”, który urozmaici wszelkie uroczystości rodzinne, spotkania firmowe, czy biznesowe na najwyższym poziomie. Nasza propozycja adresowana jest zarówno do klientów indywidualnych, jak i firm cateringowo-gastronomicznych.

Wędliny, które proponujemy są przygotowywane według starych, sprawdzonych receptur i przepisów i zadowolą nawet najbardziej wyrafinowane gusta i podniebienia. Do każdego zlecenia podchodzimy indywidualnie, z ogromną starannością, dzięki temu nasze produkty są zawsze na wysokim poziomie.


Jak złożyć zamówienie?

Jeśli chcesz złożyć zamówienie wystarczy na 2 tygodnie przed uroczystością skontaktować się z naszą firmą pod numerem telefonu : 41 30 72 777


Oto nasza propozycja:

Udziec wieprzowy wędzony bez nogi i bez kości (ogólna waga 5kg)

Wieprzowa szynka ze skórą
odebrana od kości, która dzięki leżakowaniu w specjalnej marynacie jest wyjątkowo krucha i soczysta w smaku. Złocisty kolor uzyskujemy dzięki wędzeniu w tradycyjnej wędzarni drewnem bukowo-olchowym.

Udziec wieprzowy wędzony z nogą (ogólna waga ok. 10kg)
Specjalnie wybrana szynka wieprzowa ze skórą, zamarynowana w naturalnych przyprawach: sól, ziele angielskie, liść laurowy. Swój wyjątkowy smak zawdzięcza odpowiedniej kompozycji przypraw, jak również wędzeniu w tradycyjnej wędzarni drewnem bukowo olchowym.

Szynka z beczki
jest to szynka wytwarzana według tradycyjnej receptury z mięsa od szynki bez kości. Najpierw starannie wybieramy najdoskonalsze elementy mięsa wieprzowego, które następnie poddajemy procesowi marynowania w zalewie dodatkiem korzennych przypraw przez ponad dwa tygodnie. Dopiero potem następuje wędzenie w tradycyjnej wędzarni. Cały ten proces sprawia, że szynka ta jest naprawdę wyjątkowa – krucha z charakterystycznym aromatem dymu. To prawdziwa rozkosz dla podniebienia.

Polędwica z beczki
produkt ten słynie z kruchej konsystencji, głębokiego smaku i doskonałego aromatu wędzenia. Zanim zagoszczą na stołach naszych klientów najpierw wybieramy specjalne soczyste schaby wieprzowe, które następnie przez dwa tygodnie leżą w odpowiednio przygotowanej marynacie z dodatkiem ziół i nabierają właściwego smaku.

Baleron z wędzarni
specjalnie wybrane mięso bez kości z delikatną otuliną tłuszczową, z użyciem tylko naturalnych przypraw, posypane grubo zmielonymi ziarnami pieprzu. Jej niepowtarzalny smak i aromat uzyskiwany jest dzięki marynowaniu w zalewie przez dwa tygodnie i wędzeniu w tradycyjnej wędzarni z udziałem drewna bukowo-olchowego. Krucha, subtelna w smaku. Doskonale nadaje się uświetnienie rodzinnych przyjęć.

Kiełbasa swojska
ma wyjątkowy, swojski smak . Tajemnica jej smaku tkwi w odpowiednio dobranym mięsie wieprzowym. Zawiera wyłącznie naturalne przyprawy: sól, pieprz i czosnek. Wędzona w tradycyjnej wędzarni, ciepłym dymem bukowo – olchowym. Składniki i odpowiednie przygotowanie nadają jej prawdziwy swojski smak. Produkt którego nie może zabraknąć na wiejskim stole!

Kabanosy
wytworzone z mięsa wieprzowego i odrobiną mięsa wołowego z dodatkiem naturalnych przypraw: sól pieprz i wyraźną nutą kminku. Następnie uwędzone w tradycyjnej wędzarni, dymem dębowym i przez kilka dni obsuszane w ciepłej wędzarni. Dzięki temu mają wspaniałą wiśniową barwę. Wszyscy wielbiciele tradycyjnego smaku z pewnością docenią smak tych kabanosów. To doskonała przekąska.

Schab pieczony
delikatny, mięciutki w smaku, wprost rozpływa się w ustach. Przyprawiony najprostszymi przyprawami: czosnkiem, papryką, majerankiem i solą i upieczony w piecu. Ten schab uzależnia nawet największych sceptyków wędlin.

Boczek swojski
produkt wędzony wykonany z wybranych, chudego wieprzowego boczku, który marynowany jest w zalewie z dodatkiem soli, liścia laurowego i ziela angielskiego, następnie wędzony w tradycyjnej wędzarni. Tak przyprawiony i uwędzony boczek zaskakuje delikatnym smakiem , wybornym aromatem i wyrafinowaną kombinacją naturalnych przypraw.

Pasztety
Przygotowanie tych pasztetów, to prawdziwy rytuał. Ugotowane mięso wieprzowe, sól, pieprz naturalny, ziele angielskie, liść laurowy, to wszystko wyłożone w foremki i upieczone w piecu na złocisty kolor. Wyjątkowe dodatki: żurawina, grzyby i suszona śliwka nadają tym pasztetom charakterystyczny smak i doskonale komponują się z różnorodnymi gustami klientów.
Pasztet świąteczny z pieca
– Pasztet świąteczny z żurawiną z pieca
– Pasztet z kurczakiem i kaczką z pieca
– Pasztet z królikiem

Salceson włoski
jeden z najbardziej znanych i docenianych wyrobów. Produkt przygotowywany z mięsa wieprzowego, ozorków i serc wieprzowych z wyraźnym smakiem czosnku, ziela angielskiego i pieprzu.

Pasztetowa wiejska
przygotowana z ugotowanego i drobno zmielonego mięsa wieprzowego z dodatkiem wątróbki wieprzowej. Cebula, ziele angielskie i ziołowy pieprz to jedyne przyprawy użyte do jej wytworzenia. Przyprawione mięso nabijane jest w naturalne jelita i parzone. Idealna do pajdy chleba i kiszonego ogórka!

Kaszanka weselna
drobne mięso wieprzowe z dodatkiem podrobów, ugotowanej jęczmiennej kaszy i naturalnych przypraw z wyraźną nuta pieprzu ziołowego i cebuli, to cała tajemnica swojskiej kaszanki. Któż może sobie wyobrazić wiejski stół pełen smakołyków bez kaszanki?

Żeberka wędzone
wędzone w tradycyjnej wędzarni

Smalec domowy
drobne wieprzowe mięso, wieprzowy boczek i podgardle stopione w kotle z najprostszymi dodatkami: cebulą, solą i pieprzem. Tak wyborny smalczyk wystarczy rozsmarować na świeżym pieczywie do tego dodać ogórek kiszony i …można rozkoszować się smakiem.
Na życzenie klienta odlewamy w kamionkę. Cena za kamionkę w zależności od wagi zlanego smalcu +kaucja za kamionkę.

Golonka wędzona
golonka wieprzowa marynowana w zalewie, poddana długiemu procesowi wędzenia dymem bukowo – olchowym.

Wyroby garmażeryjne
oferujemy pierogi ruskie, z mięsem, z mięsem i kapustą, z kaszą gryczaną i pieczarkami, za szpinakiem oraz z serem na słodko. Wykwintne, dobrze doprawione, wykonane z naturalnych składników najwyższej jakości, według domowej receptury. Pierogi naszej firmy zaspokoją największych smakoszy.


Jak złożyć zamówienie?

Jeśli chcesz złożyć zamówienie wystarczy na 2 tygodnie przed uroczystością skontaktować się z naszą firmą pod numerem telefonu : 41 30 72 777

BEZ KONSERWANTÓW

NATURALNE PRZYPRAWY

100% Z POSLKI

Smaczne przekąski

Mamy dla Was smaczne przekąski, przygotowane z myślą pod każdą okazję. Spróbuj teraz!

Poznaj wszystkie

Dla naszych dzieci

Specjalnie dla naszych najmłodszych Klientów przygotowaliśmy produkty o najwyższej jakości bez dodatków

Zobacz teraz

Porady

Poznaj nasze porady na różne tematy. Z pewnością będą bardzo pomocne. Dowiedz się jak najwięcej, warto wiedzieć.

Przeczytaj teraz

Sięgaj po nagrody za dokonane zakupy!

Za zebrane 100 punktów przysługuje Bon o wartości 10 złotych. Za zgromadzenie 190 punktów - Bon za 20 zł.

Karta klienta