Poznaj najważniejsze wartości mięsa wołowego
• Walorem zdrowotnym mięsa wołowego jest wysoka zawartość lekko strawnego i łatwo przyswajalnego białka.
• Ma największą wśród mięs zawartość przyswajalnego żelaza; wołowina zawiera średnio 2,5 raza więcej żelaza niż mięso wieprzowe i 5 raza więcej niż mięso z drobiu.
• Zawiera wielonienasycone kwasy tłuszczowe w proporcjach zalecanych przez dietetyków; stosunek kwasów OMEGA 6 do OMEGA 3 wynosi 2:2,5.
• Jest źródłem witamin, w tym A, E, D i H, zawiera także więcej przyswajalnego żelaza niż mięso innych gatunków zwierząt rzeźnych.
Mamy dla Was smaczne przekąski, przygotowane z myślą pod każdą okazję. Spróbuj teraz!
Poznaj wszystkieSpecjalnie dla naszych najmłodszych Klientów przygotowaliśmy produkty o najwyższej jakości bez dodatków
Zobacz terazPoznaj nasze porady na różne tematy. Z pewnością będą bardzo pomocne. Dowiedz się jak najwięcej, warto wiedzieć.
Przeczytaj teraz2020 Copyright © Zychowicz Wszelkie prawa zastrzeżona Polityka prywatności