Oceń przepis
6 porcji
60 min

Kapuśniak z żeberkiem jagnięcym

Żeberka jagnięce dodadzą pełni smaku i bogatego aromatu do zupy. Taki gorący talerz kapuśniaku świetnie sprawdzi się na chłodniejsze dni.

Składniki:

  • 0,7 kgŻeberka jagnięce
  • 1 szt.Średnia cebula
  • 3 szt.Duże ziemniaki
  • 0,5 kgKapusta kiszona
  • 4 ziarnaZiele angielskie
  • 5 ziarenPieprz w ziarnach
  • 3 liścieLiść laurowy
  • 1 szt.Marchew
  • 1 szt.Pietruszka
  • 1 szt.Seler

Sposób przygotowania

  1. Żeberka jagnięce pokroić w paski obsmażyć na rozgrzanej patelni.
  2. Wrzucić do garnka z wodą (około 2-3 litry), dodać przyprawy: ziele, pieprz, liść laurowy. Gotujemy około 30 minut.
  3. Po tym czasie dodajemy umyte i drobno pokrojone warzywa: marchew, pietruszka, seler i podsmażoną na osobnej patelni cebulkę.
  4. Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki.
  5. Jak ugotują się ziemniaki, to należy dodać kiszoną kapustę (wcześniej wypłukaną, odsączoną i pokrojoną).
  6. Doprawić solą, pieprzem i gotować jeszcze około 20 minut.
  7. Kapuśniak podawać na talerzu z żeberkiem jagnięcym.
6 porcji
60 min

Kapuśniak z żeberkiem jagnięcym

Żeberka jagnięce dodadzą pełni smaku i bogatego aromatu do zupy. Taki gorący talerz kapuśniaku świetnie sprawdzi się na chłodniejsze dni.

Składniki:

  • 0,7 kgŻeberka jagnięce
  • 1 szt.Średnia cebula
  • 3 szt.Duże ziemniaki
  • 0,5 kgKapusta kiszona
  • 4 ziarnaZiele angielskie
  • 5 ziarenPieprz w ziarnach
  • 3 liścieLiść laurowy
  • 1 szt.Marchew
  • 1 szt.Pietruszka
  • 1 szt.Seler

Sposób przygotowania

  1. Żeberka jagnięce pokroić w paski obsmażyć na rozgrzanej patelni.
  2. Wrzucić do garnka z wodą (około 2-3 litry), dodać przyprawy: ziele, pieprz, liść laurowy. Gotujemy około 30 minut.
  3. Po tym czasie dodajemy umyte i drobno pokrojone warzywa: marchew, pietruszka, seler i podsmażoną na osobnej patelni cebulkę.
  4. Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki.
  5. Jak ugotują się ziemniaki, to należy dodać kiszoną kapustę (wcześniej wypłukaną, odsączoną i pokrojoną).
  6. Doprawić solą, pieprzem i gotować jeszcze około 20 minut.
  7. Kapuśniak podawać na talerzu z żeberkiem jagnięcym.

Smaczne przekąski

Mamy dla Was smaczne przekąski, przygotowane z myślą pod każdą okazję. Spróbuj teraz!

Poznaj wszystkie

Dla naszych dzieci

Specjalnie dla naszych najmłodszych Klientów przygotowaliśmy produkty o najwyższej jakości bez dodatków

Zobacz teraz

Porady

Poznaj nasze porady na różne tematy. Z pewnością będą bardzo pomocne. Dowiedz się jak najwięcej, warto wiedzieć.

Przeczytaj teraz

Sięgaj po nagrody za dokonane zakupy!

Za zebrane 100 punktów przysługuje Bon o wartości 10 złotych. Za zgromadzenie 190 punktów - Bon za 20 zł.

Karta klienta