Oceń przepis
4 porcje
30 min

Wątróbka cielęca smażona

Przygotuj z nami niezwykle delikatną wątróbkę cielęcą. Ten łatwy sposób na jej przygotowanie sprawi, że nawet dziecko ją pokocha.

Składniki:

  • 0,5 kgWątróbka cielęca
  • 1 szklankaMleko
  • 1 łyżkaMasło
  • Do smakuSól, mielona słodka papryka

Sposób przygotowania

  1. Wątróbkę kroimy na plastry i moczymy w zimnym mleku przez około 5 minut. Następnie odsączamy na papierowym ręczniku.
  2. Na patelni rozgrzewamy oliwę, do gorącej dodajemy masło i smażymy plastry wątróbki przez około 3-4 minuty z obu stron.
  3. Po usmażeniu solimy i posypujemy papryką. Podajemy z młodymi ziemniakami i surówką.
4 porcje
30 min

Wątróbka cielęca smażona

Przygotuj z nami niezwykle delikatną wątróbkę cielęcą. Ten łatwy sposób na jej przygotowanie sprawi, że nawet dziecko ją pokocha.

Składniki:

  • 0,5 kgWątróbka cielęca
  • 1 szklankaMleko
  • 1 łyżkaMasło
  • Do smakuSól, mielona słodka papryka

Sposób przygotowania

  1. Wątróbkę kroimy na plastry i moczymy w zimnym mleku przez około 5 minut. Następnie odsączamy na papierowym ręczniku.
  2. Na patelni rozgrzewamy oliwę, do gorącej dodajemy masło i smażymy plastry wątróbki przez około 3-4 minuty z obu stron.
  3. Po usmażeniu solimy i posypujemy papryką. Podajemy z młodymi ziemniakami i surówką.

Smaczne przekąski

Mamy dla Was smaczne przekąski, przygotowane z myślą pod każdą okazję. Spróbuj teraz!

Poznaj wszystkie

Dla naszych dzieci

Specjalnie dla naszych najmłodszych Klientów przygotowaliśmy produkty o najwyższej jakości bez dodatków

Zobacz teraz

Porady

Poznaj nasze porady na różne tematy. Z pewnością będą bardzo pomocne. Dowiedz się jak najwięcej, warto wiedzieć.

Przeczytaj teraz

Sięgaj po nagrody za dokonane zakupy!

Za zebrane 100 punktów przysługuje Bon o wartości 10 złotych. Za zgromadzenie 190 punktów - Bon za 20 zł.

Karta klienta