Poznaj najważniejsze wartości jagnięciny
• Jest to mięso lekkostrawne, zawierające mało cholesterolu, a po przyrządzeniu jest bardzo smaczne, kruche i soczyste
• Posiada optymalny poziom składników antynowotworowych i antyoksydantów – witamin A, D, E, C, ß-karotenu oraz fosfolipidów, związki stymulujące odporność, a także substancje o działaniu antybakteryjnym i ograniczające odkładanie tłuszczu w organizmie
• Jest bogatym źródłem fosforu, siarki, żelaza i cynku, witaminy B2, B6 i B12
• Jest zalecane w żywieniu dzieci i osób starszych; występuje w nim kwas linolowy, który zapobiega otyłości, miażdżycy, a także wspomaga układ odpornościowy.
• Posiada dużą zawartość żelaza, którego przyswajalność wynosi 30% ( w porównaniu z warzywami i owocami których przyswajalność wynosi 10%).
Mamy dla Was smaczne przekąski, przygotowane z myślą pod każdą okazję. Spróbuj teraz!
Poznaj wszystkieSpecjalnie dla naszych najmłodszych Klientów przygotowaliśmy produkty o najwyższej jakości bez dodatków
Zobacz terazPoznaj nasze porady na różne tematy. Z pewnością będą bardzo pomocne. Dowiedz się jak najwięcej, warto wiedzieć.
Przeczytaj teraz2020 Copyright © Zychowicz Wszelkie prawa zastrzeżona Polityka prywatności