Poznaj najważniejsze wartości wieprzowiny
• Chuda wieprzowina (schab, polędwiczka, mięso z szynki,) ma wysoką zawartość białka i stosunkowo nie dużą zawartość tłuszczu i o ile będzie odpowiednio przyrządzone może zaspokoić oczekiwania konsumentów dbających o zdrowie i smukłą sylwetkę;
• Mięso wieprzowe jest cennym źródłem tokoferolu, witaminy B6 jest najwięcej w karkówce, im większa mięsność tym więcej witaminy B1;
• Wieprzowina ma niską zawartość sodu w porównaniu z wołowiną czy drobiem, dlatego można ją spożywać przy nadciśnieniu tętniczym
Mamy dla Was smaczne przekąski, przygotowane z myślą pod każdą okazję. Spróbuj teraz!
Poznaj wszystkieSpecjalnie dla naszych najmłodszych Klientów przygotowaliśmy produkty o najwyższej jakości bez dodatków
Zobacz terazPoznaj nasze porady na różne tematy. Z pewnością będą bardzo pomocne. Dowiedz się jak najwięcej, warto wiedzieć.
Przeczytaj teraz2020 Copyright © Zychowicz Wszelkie prawa zastrzeżona Polityka prywatności