Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno – Spożywczego w Warszawie po raz 36 zorganizował pod patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi KONKURS : „Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym” JESIEŃ 2011.
W konkursie wzięły udział 32 zakłady mięsne i drobiarskie z całej Polski. Do konkursu zgłoszono 140 produkty w tym 21 produktów deklarowanych jako tradycyjne. Wśród tych produktów znalazła się Szynka z Beczki z Przetwórstwa Mięsa ZYCHOWICZ z Daleszyc, wytwarzana metodami tradycyjnymi.
Podstawą konkursowej oceny wędlin była ocena jakościowa (badania chemiczne), zgodna z polskimi normami oraz ocena sensoryczna wykonana przez dwa dziewięcioosobowe zespoły rzeczoznawców. Maksymalna punktacja w tym zakresie wynosiła 5 punktów. Szynka z Beczki Przetwórstwa Mięsa ZYCHOWICZ uzyskała 4,97 pkt na 5 możliwych, uzyskując tym samym najlepszy wynik wśród wędzonek.
Przetwórstwo Mięsa ZYCHOWICZ otrzymało specjalny dyplom za najwyżej oceniony produkt z grupy wędzonek, wytwarzany metodami tradycyjnymi oraz znak : PRODUKT NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI.
Przetwórstwo Mięsa ZYCHOWICZ, to jedyna firma z województwa świętokrzyskiego, biorąca udział w konkursie.